Stieg Larsson

5

Lang voordat Stieg Larsson (1954-2004) de succesvolste misdaadromans van het decennium schreef, was hij een gedreven bestrijder van rechts-extremistische bewegingen en een onvermoeibaar voorvechter van vrouwenrechten. Hij richtte Stichting Expo op, dat journalisten en schrijvers een publiek platform verschafte om extreemrechtse partijen als Sverige Demokraterna aan te pakken. Larsson schreef regelmatig bijdragen in het bijbehorende magazine Expo. Door dit werk stond hij meer en meer bloot aan bedreigingen uit het rechtse politieke kamp. Hij moest leven achter gepantserde deuren om aanslagen op zijn leven, en dat van zijn levenspartner Eva, te voorkomen. Tegelijkertijd werkte hij dag en nacht aan zijn literaire oeuvre dat een postuum wereldsucces zou worden. De perikelen rond zijn miljoenenerfenis, waarvan Eva dreigt te worden uitgesloten, vormen de tragische epiloog van een leven dat zowel kort als dramatisch was. Larssons levensverhaal, dat leest als een thriller, zal de lezers van zijn misdaadromans én een breed lezerspubliek fascineren.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Stieg Larsson : journalisten, författaren, idealisten
Genre
Literaire non-fictie
Vertaald door
Jasper Popma
Laatste editie
07 oktober 2011
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
ISBN
9789029086011 , 9789460923753 , 9789460230592
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Recensie Stieg Larsson

door: Joan 1 like
Een interessant boek om te lezen. Vooral de gedeeltes over de jeugd van Stieg Larsson in Noord-Zweden, de geschiedenis van de Zweedse misdaadroman en natuurlijk de Millenium trilogie die zo'n beetje als een rode draad door het boek loopt. Over Stiegs journalistieke werk had ik al eerder gelezen in ...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic