Stierenvechten is een kunst

0

In Spanje valt alles wat met de corrida, het stierengevecht, te maken heeft onder de bevoegdheid van het ministerie van Cultuur. Dat is logisch, want de 'toreo', de kunst van het stierenvechten, is geen sport in de angelsaksische betekenis van het woord, maar een kunst, ook al beseft men dat meestal niet in de landen waar geen corrida's georganiseerd worden.

Zowel in Vlaanderen als in Nederland wordt het stierengevecht meestal negatief geëvalueerd. Het spektakel bereikt de media eigenlijk alleen maar als er een torero zwaar gewond wordt in de arena en dan nog wordt er doorgaans negatief over geschreven. Bovendien is de informatie die in de artikelen over de stierengevechten verstrekt wordt via de Vlaamse en Nederlandse media doorgaans foutief en zeer tendentieus.

'Stierenvechten is een kunst' wil een objectief beeld geven van wat het stierengevecht precies is en wat de torero's willen bereiken in de arena. Ondanks alle acties van de 'antitaurinos' is de toreo ook in de 21ste eeuw nog steeds springlevend in Spanje, Zuid-Frankrijk en in Zuid-Amerika.
Verschenen in
Genre
Kunst & Cultuur
Laatste editie
02 januari 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402113761
Bestel dit ebook vanaf  €4,67 bijAdvertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic