Stille soldaat, De

0

Mozambique, Oost-Afrika. De oorlog komt dichterbij. Zeker voor de twaalfjarige Zamito. Totaal onverwacht wordt zijn dorpsschool overvallen door de rebellen van Renamo. Samen met zijn vrienden wordt Zamito ontvoerd en ingelijfd als rekruut in het kinderleger van de n’anga, een invloedrijke, mysterieuze tovenaar.
Commandant n’anga leidt zijn soldaten met strenge hand op. De rekruten worden nummers, onderdelen van een grote, gruwelijke vechtmachine. Ook Zamito moet leren om zijn verstand en gevoelens op nul te zetten. Dat valt hem zwaar, zeker als zijn vriendschap met Bertina groeit. Maar vluchten is onmogelijk. Het kamp is immers omgeven door ‘stille soldaten’. Onbeweeglijk en onzichtbaar liggen de landmijnen te wachten…
Herman van Campenhout beschrijft op een aangrijpende manier de harde werkelijkheid van de kindsoldaten in Mozambique. Een realistisch, spannend verhaal over de wreedheid van oorlog en… de kracht van liefde.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
94
Laatste editie
05 juni 2003
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059080621
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic