Stop

25

Een mooie carrière, geld, feestjes, een drankje, een snuifje, gokken… Jessica Broekhuis komt na haar studententijd terecht in de tv-wereld en oogst door haar scherpe tong al snel succes. Alles knettert en schittert, tot ze beseft dat ze kostbare jaren is kwijtgeraakt en er iets radicaal moet veranderen. Ze vertrekt meer dood dan levend naar Zuid-Afrika, voor een intensief rehabtraject dat uiteindelijk ruim een half jaar zal duren.

Hoe ziet dat eruit, het dagelijks leven in een rehabkliniek? Hoe ga je om met counselors die je de hele dag een spiegel voorhouden? Stop is een onthutsend, eerlijk, geestig en tegelijk gevoelig verslag, waarin Jessica vertelt hoe diep ze is gezonken en hoe heftig het is om helemaal in je eentje weer omhoog te krabbelen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
20 september 2016
Uitgeverij
Lev.
ISBN
9789400507746 , 9789044975482

Lezersrecensies (5)

''De enige persoon die de verslaafde in kwestie kan helpen is de verslaafde in kwestie zelf.''

door: Joey 1 like
Het begin gedeelte, haar eerste ervaringen met drugs, zijn leuk om te lezen. Dat kan en mag ik niet ontkennen. Party party, naar de klote hier naar de klote daar. Jessica behoorde tot de crème de la crème van gebruikers. Ikzelf had het party-gedeelte achterwege gelaten, zonder dat je het weet...

Altijd al willen weten hoe het er nou echt aan toe gaat in in verslavingskliniek?

door: Anders 1 like
De meeste mensen kunnen zich - gelukkig - niet voorstellen hoe het is om verslaafd te zijn. Of hoe ver een verslaafde kan gaan in het liegen en bedriegen, tegen anderen én tegen jezelf. Jessica schetst een eerlijk en onthutsend beeld van haar eigen ondergang en haar moeizame weg naar herstel....

Groots

door: Janine 1 like
Ontroerend, verdrietig, pijnlijk, geestig en mooi: Jessica is een moedige reis aangegaan. Groots om haar verhaal te durven delen. Ze is een voorbeeld voor velen. Tijdens het lezen krijg je inzage in een intiem proces van de worsteling van verslaving, hoe ze bevrijding vindt in het leren leven met...

Must read

door: Carola 1 like
In 1 ruk uitgelezen! Emotioneel, meeslepend, maar heftig verhaal van een ex verslaafde. Aanrader voor families, vrienden van verslaafden.

Geweldig

door: tearsindelden 1 like
Dit boek is zo emotioneel, maar toch ook grappig! Sterke vrouw die Jessica! Ik raad iedereen aan die meer wil weten over verslaving of zelf verslaafd is, dit boek te lezen!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic