Stormvogel

0

Jasmijn is in de kerstvakantie van 2004 geschrokken van de tsunami die op tweede kerstdag grote verwoestingen heeft aangericht in Zuidoost-Azië. Met frisse moed gaat ze begin januari weer aan het werk, ze wil de wereld verbeteren en werkt daarvoor bij de juiste organisatie: een ngo met projecten in ontwikkelingslanden. Er ontstaan spanningen met collega’s die in de loop van januari oplopen. Jasmijn meldt zich ziek en komt geleidelijk terecht in een wereld van visioenen over oorlogen en het einde van de wereld. In het vroege voorjaar wordt ze met dwang opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Gehecht aan vrijheid en zelfbeschikking verzet ze zich tegen behandeling, waarna dwangmedicatie wordt toegediend. Op een bepaald moment weet ze te ontsnappen…

Het betreft een waar gebeurd verhaal uit 2005, met reflecties vanuit het heden (2016) en zet vraagtekens bij de doeltreffendheid van onder dwang opgelegde behandeling. Waarom wordt iemand opgesloten zonder dat er sprake is van agressie of zelfdestructie? Zijn de beelden van oorlogen en vernietiging het product van een verwarde geest of een voorspelling van de ontwikkelingen in de huidige en komende tijd?

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
225
Laatste editie
01 maart 2016
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402145106 , 9789402146943

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €9,99 bijSchrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic