Straatwijs

1

Je kunt over management dikke boeken lezen of peperdure meerdaagse cursussen volgen. Maar de beste leerschool is de praktijk en de mondelinge overdracht door hen die gepokt en gemazeld zijn. Straatwijs – Managementlessen van de maffia is op dit principe gebaseerd.

Louis Ferrante put voor zijn managementlessen uit zijn eigen rijke ervaring als lid van de New Yorkse Gambino-familie. Hij beschrijft organisatieprincipes en motivatietechnieken van criminele organisaties die evengoed toepasbaar zijn in de bovenwereld. Business as usual zou je kunnen stellen.

Ferrantes lessen gaan over waarden en normen, loyaliteit, flexibiliteit, motiveren, teambuilding, charisma, hiërarchie, het belang van netwerken, het ruiken van kansen, het afdwingen van geluk, het winnen van vertrouwen, en nog veel veel meer. En hij weet ze te verpakken in prikkelende anekdotes uit de kleurrijke misdaadwereld van New York.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Mob Rules
Genre
Business & Management
Vertaald door
Pieter Janssens
Laatste editie
27 maart 2012
Uitgeverij
Luitingh
ISBN
9789024547616

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic