Stroom onder stoom

,

0

Energie. Zonder valt het licht uit. Om over computers, robots, ondernemingen ... de hele economie maar te zwijgen. Energie is er niet 'zomaar', moet verwekt worden, vraagt een menselijke handeling. We halen het uit wind, zon, fossiele brandstoffen ... Maar wat is het meest efficiënt, het meest duurzaam, het meest betaalbaar? Conflicten worden uitgevochten om energiebronnen. Zijn we met zijn allen echt beter geworden van het vrijmaken van de energiemarkt? En wat heeft energie met opwarming van de aarde te maken ?
Maertens beschrijft de uitdagingen met betrekking tot energie. Hij formuleert alternatieven en heeft daarbij vooral oog voor het welbevinden van alle mogelijke stakeholders. Dit boek is een abc van 'de' energie maar ook een persoonlijke verkenningstocht. Het is een oproep voor een echt Europees energiebeleid, maar ook een optimistische stem over de slimme elektriciteit van de toekomst.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
240
Laatste editie
06 december 2016
Uitgeverij
Pelckmans
ISBN
9789028982048 , 9789463370073

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic