Studente ontvangt

1

Prostitutie heeft altijd bestaan en heeft in onze moderne maatschappij altijd in de taboesfeer gezeten.
De laatste jaren duiken meer en meer berichten op van studentes die een centje bijverdienen in de prostitutie. Zowel bij ons als in de ons omringende landen.
In de krantenadvertenties en op het internet kan je er niet naast kijken.
Is dat een nieuw verschijnsel? Is er inderdaad een stijging van studentes die seks aanbieden om extra geld te verdienen. En waarom doen ze het? Om hun studiegeld te betalen of gewoon om extra luxe te hebben. Omdat ze op tien uur een gemiddeld maandloon bij elkaar verdienen? Kent deze ongewone studentenjob een vlucht door een veranderde houding tegenover seks, misschien door de invloed van het internet. Zijn alle meisjes die zich profileren als studentes het ook? Wie zijn hun klanten en waarom willen die specifiek seks met studentes? En hoe zit het met de wetgeving.
Dit boek gaat op zoek naar studentes die zich prostitueren. Aan de hand van getuigenissen van studentes in Vlaanderen en Nederland geeft het een beeld van het hoe en waarom, van de visie van de meisjes op hun bijzondere bijverdienste, van hun verwachtingen en van hun toekomstbeeld. Hoe gaan zij er mee om? In hoeverre is hun omgeving op de hoogte? Welke invloed denken ze dat het op hun toekomst zal hebben. Schamen ze er zich voor?
Daarnaast ging de schrijfster - zelf nog niet lang afgestudeerd - praten met deskundigen die met het verschijnsel te maken hebben, sociologen, hulpverleners, antropologen en ging ze te raden bij de politie om zo de prostitutie onder studentes in kaart te brengen. En hoe staan de universiteiten tegenover het gegeven? Erkennen ze het verschijnsel of schuiven ze het onder de mat?
‘Studente ontvangt’ is het resultaat van een maandenlange zoektocht naar studentes die bereid waren hun verhaal te doen en grondige research waarbij elk aspect aangeraakt wordt. Het resultaat is een verrassend boek dat een verhelderende kijk geeft op het vraagstuk van studentes in de prostitutie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
03 december 2011
Uitgeverij
Zorro uitgeverij
ISBN
9789461680068
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic