Sturen op vertrouwen

0

Sturen op vertrouwen
Goed leiding geven aan goed politiewerk
Jaco van Hoorn
Werken bij de politie betekent dat je in het hart van de samenleving opereert. Politiewerk staat ter discussie en heeft de volle aandacht van de media. Tegelijk is het een groot onderwerp in de politieke arena. Dat maakt het politiewerk boeiend maar ook complex. En precies daarover biedt Jaco van Hoorn met Sturen op vertrouwen een voortreffelijk betoog.
Jaco van Hoorn analyseert de grote diversiteit aan verhoudingen waarbinnen zich het politiewerk de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. We leven niet meer in het tijdperk van de vanzelfsprekende gezagsverhouding tussen ?diender en burger?. De media, communicatietechnologie, internationalisering en politisering in de samenleving stellen nieuwe en hoge eisen aan het politiewerk. Van Hoorn slaagt erin die eisen helder voor het voetlicht te brengen en brengt de lezer duidelijke inzichten bij over het managen ervan. De hoofdboodschap van het boek is dat de politie haar werk goed doet als het vertrouwen in de samenleving voor de politie toeneemt. Daar moet het goede in het politiewerk en het leidinggeven (?sturen?) dus op gericht zijn.
Over de auteur(s):
Jaco van Hoorn (1961) is van 2004 tot en met 2009 districtchef geweest van het district Rijn- en Veenstreek van het politiekorps Hollands Midden. Sinds 1 januari 2010 is hij lid van de korpsleiding van Hollands Midden.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
02 oktober 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461050892
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic