Supernotes

2

Het waargebeurde verhaal van de CIA-spion die opeens op de dodenlijst stond

Supernotes is het verhaal van de Italiaanse undercoveragent Kasper, die tijdens een CIA-missie in Cambodja wordt verraden. De Cambodjanen smijten hem in de gevangenis, met de intentie hem geruisloos te laten verdwijnen. De CIA wil ineens van hem af en gebruikt daar de genadeloze Cambodjaanse gevangenisbewaarders voor. Kasper overleeft de onmenselijke omstandigheden, mede dankzij het smeergeld dat zijn familie stiekem betaalt. Hij zou Cambodja nooit meer levend mogen verlaten, maar hij weet te ontsnappen.

De reden dat Kasper moet verdwijnen is dat hij heeft ontdekt dat er een parallelle economie bestaat. Die economie wordt gebruikt om ongeoorloofde operaties van de Verenigde Staten te financieren. Ook de Mossad, de IRA en de internationale drugshandel zijn hierbij betrokken. Supernotes trekt de lezer mee in de wereld van spionage en geheime wereldwijde missies. Het angstaanjagendste aspect van dit verhaal? Het is allemaal waar gebeurd: Agent Kasper bestaat.

Agent Kasper is half Italiaans en half Amerikaans. Hij leeft tegenwoordig ondergedoken. Luigi Carletti is een Italiaanse onderzoeksjournalist met meerdere boeken op zijn naam.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
368
Laatste editie
17 april 2015
Uitgeverij
Spectrum
ISBN
9789000343799 , 9789000343805
Advertentie

Hebban recensie

Italiaanse topagent opent doos van Pandora

door Tim van den Brink op 08-09-2015

Het verraad dat agent Kasper bijna zijn leven kost, komt uit onverwachte hoek. Geen kogel, maar een poging tot moord die uitdraait op een langdurig verblijf in een Cambodjaanse hel. Wat is er verkeerd gegaan?

Het leven van deze Italiaanse geheim agent kent in ‘zijn goede tijd’ al bijna mythische trekjes. Agent Kasper begint zijn carrière bij de carabinieri, een organisatie die enigszins...


Lezersrecensies (1)

Bijzonder intrigerend

door: Jannelies Smit 1 like

Een non-fictieboek dat eigenlijk zoveel spannende verhalen bevat dat je er ook een hele serie fictie uit zou kunnen halen. Agent Kasper (natuurlijk niet zijn eigen naam) is Italiaan van geboorte, piloot van beroep en undercover CIA-agent geworden vanwege zijn vele talenten, waaronder vooral ook de...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic