Supersnel slow motion

1

Heb je wel eens geprobeerd een dag niet op de tijd te letten? Het is bijna onmogelijk. Tijd beheerst ons leven, maar hebben we enig idee hoe de tijd in ons voordeel werkt? Aan de hand van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de psychologie, neurologie en biologie licht Claudia Hammond een tipje van de sluier op. Ze laat ons kennismaken met verschillende wetenschappers die tot het uiterste gaan om het begrip tijd nader te onderzoeken, onder wie de Franse speleoloog Michel Siffre, die twee maanden van zijn leven doorbracht in een ijsgrot zonder natuurlijk licht.

Door middel van testjes, proeven en gedachte-experimenten leren we hoe we efficiënter met onze tijd kunnen omgaan, hoe we de tijd kunnen versnellen of vertragen, hoe we de toekomst nauwkeuriger kunnen voorspellen en, misschien wel het belangrijkste, hoe we de tijd voor ons kunnen winnen.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
275
Laatste editie
16 april 2013
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789045022451

Lezersrecensies (1)

Supersnel slow motion

door: Musquito (Lindsay Cornette) 1 like
Tijd is een universele constante. Huh?!? Waarom beleven wij dit dan niet zo? Wanneer we ons amuseren, lijkt de tijd sneller te gaan terwijl die net trager gaat wanneer we ons vervelen. Dit boek gaat dieper in hoe onze tijdsbeleving is. Na het lezen van dit boek heb ik al meer inzicht in tijd, maar...
ebook

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic