Surplace

2

Het Frankrijk van nu is het Frankrijk van vroeger: een prachtig stilleven. Dezelfde dorpjes, dezelfde postbode, dezelfde arbeidsconflicten. En dezelfde streekmarkten met ezelworst en Pineau des Charentes.
Dat het land zo n geliefde bestemming is, komt daardoor. Het ritme is er anders, de klank zachter; er is aandacht voor details en tijd om ergens bij stil te staan.
Is zo n surplace erg of kan het ook een voordeel zijn?
Ariejan Korteweg werd als correspondent voor de Volkskrant in Parijs gegrepen door die vraag. In de banlieues, in de werkplaatsen van Peugeot, in prehistorische grotten overal zocht hij naar de fundamenten van de Franse behoudzucht. En stuitte onderweg op andere goedbewaarde geheimen.
Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
10 oktober 2013
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044531183 , 9789044531190 , 9789044535273

Lezersrecensies (1)

lekker herkenbaar

1 like
Heerlijk boek om de tijd tot de volgende vakantie in Frankrijk door te komen. Of om natuurlijk in Frankrijk te lezen. Vlot geschreven, zeer herkenbare verhalen over het leven in Frankrijk met al zijn instituten die stil lijken te staan, maar waar toch af en toe wat verandert.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic