Sweethearts

Sweethearts

1
Rank 2142 Gelezen 1 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 10 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Het begint bij een toevallige ontmoeting in het Noord-Engelse Morpeth. Daar ontmoet anglofiel Dirk Musschoot 'Yvette De Rijcke from Deinze in Belgium', die eigenlijk Godelieve blijkt te heten. Tijdens de bevrijdingsdagen was ze verliefd geworden op een Engelse soldaat, Stanley Creighton, en uiteindelijk ging ze met hem mee naar Engeland.

Dat ene ontroerende verhaal leidde tot ruim dertig verhalen van jonge Vlaamse vrouwen die in 1944 of in de nasleep van de oorlog tot over hun oren verliefd werden op een Brits militair.

Een reeks spannende en ontroerende verhalen met heel veel kanten. Hoe ze hun tommy leerden kennen. Hoe die soms al getrouwd bleek, maar ach, 'hij was al zo lang van huis' ... Hoe hun ouders argwanend reageerden, want 'Engeland, dat is zo ver'. Hoe veel jongens van hier jaloers waren. Hoe de katholieke kerk het had over 'het verval van de openbare zedelijkheid'. Hoe ze soms jaren op elkaar moesten wachten. Hoe sommigen hier bleven wonen, maar velen de oversteek naar Engeland maakten, met de nodige heimwee vandien.

Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Lannoo
Laatste editie
28 januari 2019
ISBN
9789401455114 , 9789401459648
+

Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 19,99
E-book prijsvergelijker
Advertentie

Hebban recensie

    Dick Van der Veen Hebban Recensent

Vlaamse liefdesperikelen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog

door Dick Van der Veen op 12-04-2019

Wellicht meer dan in andere bezette landen ontstaan aan het eind van de Tweede Wereldoorlog in Vlaanderen heftige relaties tussen de lokale schonen en de Engelse bevrijders. In Sweethearts bundelt Dirk Musschoot de voorbeelden. Grote en kleine verhalen die spreken van eeuwige trouw, kortstondige flirts, trouw en ontrouw.

Jonge kerels, die verschrikkelijke dingen meemaken en meisjes die hun jeugd...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook