Tahrir

5

Artikelen 1
Als Vincent Westerik op televisie de opstand tegen de Egyptische dictator Mubarak ziet, wordt hij gegrepen door het optimisme van de Arabische Lente. Hij voelt zich geroepen een bijdrage te leveren en gaat op een steenworp afstand van het Tahrir-plein de revolutionaire voorhoede leren hoe je campagnes voert. Hoewel hij in Amsterdam gelukkig is met zijn vriendin Tessa, valt hij in Caïro ook voor de activiste Maryam. Hoe langer hij pendelt tussen twee steden en twee vrouwen, en hoe meer de overwinningsroes van de Arabische Lente wegebt, des te moeilijker wordt het voor Vincent om belangrijke beslissingen voor zich uit te schuiven.

Tahrir is een koortsachtige roman over de dunne scheidslijn tussen idealisme en opportunisme. Over vrijheid en trouw. Over mensen die proberen hun lot in eigen handen te nemen, maar ook over mensen die net zo lang aanmodderen totdat hun lot voor hen bepaald wordt. Dit alles zo tastbaar door Barry Smit beschreven dat we het traangas voelen prikken in onze ogen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
192
Laatste editie
30 maart 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025444068 , 9789025444754


Artikelen over Tahrir

  Meer artikelen
Bestel dit ebook vanaf  €6,99 bijAdvertentie

Hebban recensie

    Jos de Jager Hebban Recensent

Liefde ten tijde van revolutie

door Jos de Jager op 22-06-2015

Tahrir is het tweede boek van Barry Smit (1974). Deze voormalig persvoorlichter en tekstschrijver op het Binnenhof schreef eerder al het bejubelde Om het nu. Nu is er dus zijn tweede roman, Tahrir. Een roman waarbij de verwachtingen hooggespannen zijn. Van krant tot collega-schrijver, iedereen is namelijk vol lof over Smit zijn debuutroman. Maar wie met zijn eerste roman in het achterhoofd Smit...


Lezersrecensies (1)

Blanke mannenfantasie vermomd als politieke satire

door: Kaj Peters 1 like
Smerige blanke mannenfantasie over een gewillige oriëntaalse dame die ingaat op de avances van een overspelende rotzak. Het lijkt bedoeld te zijn als politieke satire, maar de focus komt zo consequent te verliggen naar abominabel beschreven seks dat ik mij afvraag of het politieke niet bijzaak is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic