Talks about Mind over Matter

0

EERSTE DRUK 2009, 176 FULL-COLOR PP., GEBONDEN
Iebele Abel is beeldend kunstenaar en schrijft muziek. In 2007 start hij een onafhankelijk artistiek onderzoek naar de invloed van bewustzijn op materie. Geïnspireerd door inzichten uit de kwantumfysica, wijsheidtradities, filosofie en parapsychologie stelt hij de vraag of de moderne beleving van spiritualiteit wezenlijk verschilt met die uit het verleden.
De laatste jaren is er een brede maatschappelijke verschuiving gaande. Het materialistische wereldbeeld van de vorige eeuw maakt plaats voor een levensopvatting waarin ons bewustzijn centraal staat. De verstrengeling van bewustzijn en werkelijkheid roept vragen op die sinds de Oudheid worden gesteld in kunst en wetenschap. Iebele Abel gebruikt de technologie en wetenschap van onze tijd om deze vragen opnieuw te stellen in zijn kunst.
In Talks about Mind over Matter praat Iebele Abel met toonaangevende wetenschappers en pioniers uit de praktijk van bewustzijnsonderzoek. Hij gaat daarbij ingewikkelde vragen niet uit de weg. In openhartige en persoonlijke gesprekken verkent hij de grenzen van het artistieke, spirituele en wetenschappelijke denken.
Een boek met gesprekken en beelden die interessant zijn voor iedereen die niets zomaar voor waar aanneemt, en toch gefascineerd is door het mysterieuze verschijnsel dat leven heet.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
176
Laatste editie
05 september 2009
Uitgeverij
Bet-Huen Books
ISBN
9789079735044

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic