Tapas !

0

tapas!
UNLIMITED
Tapa is afgeleid van het woord tapar, dat 'bedekken' betekent.
Het gebruik van tapas is afkomstig uit Andalusië en onlosmakelijk verbonden met de traditionele drank uit deze streek: sherry. Om de sherry vliegenvrij te houden dekten Andalusische dueños de volgeschonken glazen af met een plakje jamón serrano.
De tapa begon heel simpel met dat plakje ham, maar is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een heus festijn van allerlei heerlijke kleine gerechtjes, die onder het genot van een glas sherry, wijn, bier of gewoon een glas fris worden gegeten. Tapas hoeven niet per se klein te zijn of zich te beperken tot bepaalde ingrediënten. In feite zijn er zoveel tapas als er koks zijn; tapas zijn unlimited!
Met de recepten in dit boek haal je de Spaanse sfeer in huis en kun je volop genieten van bijvoorbeeld dadels met geitenkaas, gepocheerde vijgen, tonijn met olijventapenade, garnalen in Romanescosaus, champignons in knoflooksaus en nog veel meer!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
46
Laatste editie
03 mei 2007
Uitgeverij
ImageBooks/Allmedia
ISBN
9789059644854
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic