Taqwacore

,

4

Artikelen 1
In een huis in Buffalo, New York leeft een groep jonge moslimpunks: boerqadragende riot grrlls, soefi's met hanenkammen, straightedge soennieten, sjiitische skinheads en radicaalfeministische moslima's. Ze noemen hun subcultuur Taqwacore, naar het Arabische taqwa ('godvrezendheid'). Taqwacore vertrekt vanuit de gedachte dat punk en islam perfect te harmoniseren zijn. Knight schetst een wereld waarin het wekelijkse vrijdagmiddaggebed moeiteloos overloopt in een avond vol hardcore punk.
Taqwacore is veel meer dan een gimmick en een amusante, aangrijpende schets van een fictieve subcultuur. Het is vooral een boeiende interpretatie van en kritiek op hiërarchische structuren binnen de verschillende islamitische stromingen en een tegendraadse schets van jonge moslims die hun plek zoeken in westerse samenlevingen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
03 februari 2016
Uitgeverij
Bananafish
ISBN
9789492254078


Artikelen over Taqwacore

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Koen Driessens Hebban Recensent

Moslimpunkers

door Koen Driessens op 25-05-2016

Onder zijn tulband droeg ayatollah Khomeini eigenlijk stiekem een hanenkam. Niet alleen deze mentale mix van islam en punk is wat je ‘taqwacore’ kunt noemen, maar ook de rebelse respectloosheid die het beeld uitdrukt. Voorál wanneer dat geuit wordt door hardcore godvrezende moslims slash anarchistische punkers. In Taqwacore geeft bekeerling Michael Muhammed Knight een ongewone en bevreemdende...


Lezersrecensies (1)

TAQWACORE VAN MICHAEL MUHAMMAD KNIGHT IS LANGDRADIG

door: Anne Oerlemans 1 like
Na het lezen van de autobiografie van Malcolm X bekeerde de Amerikaanse auteur Michael Muhammad Knight zich op zijn vijftiende tot de islam. Nu schrijft hij zijn proefschrift in Islamstudies. Zijn roman Taqwacore uit 2003 is in Nederlandse vertaling in 2016 weer zeer actueel, maar vooral ook erg...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic