Te wapen !

3

Lijsten 1
Ons beeld van de middeleeuwse 'nobele' krijgskunst is gebaseerd op films en stripverhalen. Maar daar klopt weinig van: voor het omgaan met een zwaard of ander wapen had een ridder niet slechts brute kracht nodig. Wat weinigen weten is dat er in vele delen van Europa een bloeiende traditie bestond van krijgskunsten. Die werden systematisch onderwezen door ervaren meesters en waren ook na te lezen en te bekijken in prachtig geïllustreerde 'vechtboeken'.
In 'Te wapen!'wordt een uitvoerig overzicht gegeven van de opkomst en ondergang van de vechtkunst en wapens van de elite, met aandacht voor de opleidingen en leermethoden, alle soorten wapens en de diverse functies van vechten, en de maatschappelijke context. Het boek sluit af met de beeldvorming in de huidige tijd en met de vormen van oude krijgskunst die nog steeds beoefend kunnen worden.
'Te wapen!' is een co-publicatie in samenwerking met Davidsfonds Uitgeverij in België.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
120
Laatste editie
31 maart 2016
Uitgeverij
Amsterdam University Press
ISBN
9789462982116 , 9789059087231
Bestel dit boek vanaf  €59,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Martijn Lindeboom Hebban Crew

Geïnteresseerd in de middeleeuwen of krijgskunsten? Dan moet je dit boek hebben!

door Martijn Lindeboom op 19-06-2016

Bij Krijgskunsten denken de meeste mensen direct aan het verre oosten: Taekwon-Do, karate, wushu, kendo. Maar ook Europa had in de middeleeuwen een enorm arsenaal aan krijgskunsten, waaronder zwaardvechten, het gebruik van schild, dolk en speer, vechten in harnas en vrij worstelen. Het prachtig vormgegeven boek Te wapen! van Bert Gevaert gaat over Europa’s vergeten krijgskunsten.

Het boek opent...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic