Tegenstroom

66

Een grote demonstratie in het anders zo rustige Yorkshire eindigt met de arrestatie van 50 demonstranten en de gewelddadige dood van een jonge agent. Vanuit Londen wordt hoofdinspecteur Richard ?Dirty Dick? Burgess gestuurd om het moordonderzoek te leiden, iets wat niet goed valt bij Alan Banks. Terwijl heethoofd Burgess een ware terreurcampagne begint tegen de bewoners van een plaatselijke commune, begint Banks zijn eigen onderzoek. Maar daarbij gaat hij rechtstreeks in tegen Burgess? activiteiten en dat wordt hem niet in dank afgenomen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
A Necessary End
Serie
Alan Banks (3)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
28 oktober 2009
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers
ISBN
9789022991305 , 9789044964837

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

‘Dirty Dick’ wordt geïntroduceerd

door Ine Jacet op 03-11-2006

Tegenstroom van Peter Robinson dateert uit 1989. Het is het derde boek uit de serie van de in totaal 16 boeken met Alan Banks. Ook dit boek is nu vertaald.
We gaan terug in de tijd en treffen een jongere Banks aan die nog getrouwd is. Zijn vrouw is, samen met de kinderen, naar haar ouders en Banks moet het alleen zien te redden.
In het rustige Yorkshire wordt gedemonstreerd. Tijdens de...

Lezersrecensies (5)

Wéér een prachtige Banks!

door: Sikhay 1 like
Wat was dit weer een prachtige Alan Banks. Ik heb zo ongeveer alle Banks mysteries van Peter Robinson gelezen op een paar na, die ik 'onderweg' heb overgeslagen omdat ik ze niet kon vinden. Nu we in het e-book tijdperk zitten is dat allemaal wat gemakkelijker en zo 'vul ik de gaatjes'. Wel wat raar...
ebook

door: Peter Roosen 1 like

door: Will Thijssen 1 like
Sorry Robinson liefhebbers, dit was mijn derde Robinson en toch wel de minste. Ik lees de boeken in volgorde van schrijven (zie de website van Vrij Nederland; Crimezone is niet erg overzichtelijk in het aangeven van de volgorde van schrijven), dit boek valt tegen, saai en langdradig, dus laten we...

door: paul dessing-67 1 like
Het is heel jammer dat de Nederlandse uitgever de boeken niet uitgeeft in de volgorde zoals ze in Engeland verschenen zijn. Hierdoor mis je hoe het leven van de hoofdpersoon Alan Banks zich ontwikkelt. De periode dat hij gehuwd is, gescheiden en daarna een aantal minder maar sommige ook meer...

door: Cees van Rhienen 1 like
Hoe de narrige Alan Banks zijn problemen weet op te lossen blijft toch altijd weer amusant. Door zijn karakter en omgeving waar hij in leeft lukt het hem buitengewoon goed om problemen te veroorzaken die hem hinderen in zijn speurdersrol.
Mensen waar hij een apathie tegen heeft zullen dat ook na de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic