Terreurcode wit

3

Een jonge Nederlandse moslim Samir en een jonge Noord-Ierse vrouw Siobhan radicaliseren, de een vanuit de islam, de ander vanuit de real IRA, die samenwerkt met het islamitische terreurnetwerk: 'De Dageraad van de Ware Islam'. Dit internationale terreurnetwerk heeft een geheim wapen ontwikkeld, een gifbolletje dat binnen enkele minuten alle leven vernietigd. Siobhan gaat na haar training in de woestijn als eerste het gifbolletje testen op de moordenares van haar grootvader die tijdens Bloody Sunday in Noord-Ierland werd vermoord. De dader woont in Portugal. Na een geslaagde test zal het gifbolletje ingezet worden om in Londen, Amsterdam en New York aanslagen te plegen met als doel de westerse wereld te ontwrichten om een Groot Islamitisch Rijk te stichten. Samir ogenschijnkijk een uitstekende MBO stagiair in een multicultureel ouderen tehuis is contactpersoon voor de Dageraad in Amsterdam. Innerlijk is Samir een geradicaliseerde moslim met een gekwetst ego. In het moslimterreurnetwerk voelt hij zich serieus genomen. Voordat Siobhan het gifbolletje kan testen wordt zij in Portugal ontvoerd door de Israelische geheime dienst, de Mossad. Zij komt voor een ingrijpende keuze te staan.
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Aantal pagina’s
331
Laatste editie
15 mei 2015
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402134070 , 9789402134445 , 9789402134810
Advertentie

Lezersrecensies (3)

‘Terreurcode Wit’: akelig realistisch!

door: Hanneke Tinor-Centi 1 like
In ‘Terreurcode Wit’ vertelt Walsh het verhaal over een radicaliserende jonge moslim. Ogenschijnlijk is hij een uitstekende MBO-stagiair in een multicultureel ouderentehuis, innerlijk is hij geradicaliseerd. Door de extra begeleiding die hij van het ROC krijgt, voelt hij zich minderwaardig....

Indrukwekkend, realistisch en aannemelijk

door: Cees van Rhienen 1 like
Recensie ‘Terreurcode wit’ van Hannah Elisa Walsh (***) Hannah Elisa Walsh is naast auteur ook beeldend kunstenaar. Na haar studie aan de kunstacademie en een docentenopleiding, woonde en werkte Walsh o.a. in Ierland, Noord-Ierland en Portugal. Het is tijdens die periode dat ze ontwikkelingen...

Terreurcode wit

door: Else 1 like
Een uitstekend boek over radicalisering van jongeren. Docenten lezen!! Het is een boeiend verhaal van twee jonge mensen die vanuit totaal verschillende achtergronden radicaliseren. Vanuit de de islam en de realiteit IRA. Het verhaal is spannend in een thrillerachtig verhaal geschreven.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic