Terug in het strijdperk

0

Hoe is het voor een internationaal grootmeester om na zeven jaar geen schaakstuk te hebben aangeraakt terug te keren in de arena waar je niet alleen je jeugd, maar ook het grootste deel van je volwassen leven hebt doorgebracht? Ga je gewoon verder waar je gebleven was of is het anders, heel anders misschien zelfs?
Hoe kijk je aan tegen die (oud-)collegaâ s die je zo lang niet gezien hebt en hoe onderga je die schaakwereld zelf, die in jouw afwezigheid zo volstrekt onverstoorbaar verder is gegroeid?
In verhalen van uiteenlopende lengte en zeer gevarieerde inhoud laat Paul van der Sterren in dit boek iets zien van wat er zoal door hem heen is gegaan sinds hij in 2010 weer voorzichtig een teen in het water van de schaakwereld gestoken heeft. Niet alleen beschrijft hij zijn eigen ervaringen, maar vooral laat hij zien hoe de schaakwereld onherroepelijk veranderd en toch hetzelfde gebleven is. Portretten van enkele van de beroemdste schakers uit de geschiedenis worden afgewisseld met impressies uit het gewone clubleven, herinneringen aan vroeger, beschouwingen over de Nederlandse en de internationale schaakwereld en vooral over het schaakspel zelf.
www.paulvandersterren.nl
Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
138
Laatste editie
20 mei 2014
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402119282
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic