Terug in Rome

13

In dit boek vervolgt Rosita Steenbeek de avontuurlijke omzwervingen door deze zo gelaagde stad, die ze begon in het zeer succesvolle Thuis in Rome. Belevenissen in het heden worden afgewisseld met gebeurtenissen in het antieke Rome. Ze eet ondergronds in een pizzeria, gebouwd tussen de muren van de Thermen van Agrippa; ziet een regen van rode rozenblaadjes neerdalen in het Pantheon en een zomerse sneeuwbui in een kathedraal. Ze ontmoet kleurrijke personages: Tiberschuimster Valentina, die haar vertelt over de geheimen van de rivier, een voetenfetisjist maar ook de schimmen van Romeinse keizers. Ze ontdekt het Egyptische Rome en dat van de oprukkende Napolitaanse maffia. Ze bezoekt het mausoleum van keizer Augustus, de villa met de bunker van Mussolini en de sacristie van de paus.
Wederom wordt duidelijk dat het gewone leven in Rome nooit gewoon is!
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
16 maart 2013
Uitgeverij
Ambo|Anthos
ISBN
9789029566070 , 9789029568951 , 9789026327070
Bestel dit boek vanaf  €20,99 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Rome verveelt nooit

door: Lotti Baumann 1 like
Rosita Steenbeek beschrijft in dit boek over haar woonplaats Rome weer verschillende plekken waar ze met een beetje overredingskracht binnengelaten en rondgeleid wordt. Ik ben al heel vaak in Rome geweest, veel is herkenbaar, maar door haar boek ontdek je steeds weer nieuwe dingen. Heel leuk. Rome...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic