Terug naar Hiroshima

4

Top25's 1
Japan, 1995. De economische bubbel is gebarsten, het land verkeert in de zwaarste economische crisis sinds de Tweede Wereldoorlog.

In Hiroshima brengt het lot een aantal mensen samen in een confrontatie die dramatische gevolgen heeft. De West-Vlaamse diplomatenzoon Xavier Douterloigne keert terug naar de ?Stad van de Vrede? om in het reine te komen met de dood van zijn zus Anna. Inspecteur Takeda vindt een misvormde, dode baby onder het Vredesmonument, een herinnering aan het oorlogsverleden van de stad. Een yakuza-leider, van wie wordt gezegd dat hij de Japanse demon Rokurobei incarneert, verdedigt meedogenloos zijn misdaadimperium tegen zijn dochter Mitsuko. De punkauteur Yori, bezeten door de ultranationalistische idealen van zijn idool Mishima, deinst voor niets terug om de roman waarvan hij droomt te kunnen schrijven.

Het onuitwisbare verleden van Hiroshima speelt een sinistere rol. De experimenten van de Japanse geheime eenheid 731 tijdens de Tweede Wereldoorlog leggen een duistere smet op de keizerlijke familie.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
27 maart 2010
Uitgeverij
Linkeroevers Uitgevers NV
ISBN
9789089240804

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 22,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 22,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Naweeën

door Chris Derks op 16-06-2010

Bob van Laerhoven (Arendonk - 1953) is een Belgische schrijver, wiens verhalen veelal werden ingedeeld onder het kopje; sciencefiction. Hoewel Bob met deze indeling niet erg gelukkig was, was hij tevreden over het succes. In 1985 debuteerde de voormalige verhalenschrijver, met zijn eerste roman: Nachtspel. Inmiddels is deze Vlaamse veelschrijver bekend van zijn literaire romans, reisboeken,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic