Textielhistorische bijdragen 52 2012

0

De Stichting Textielgeschiedenis houdt zich bezig met de bevordering van onderzoek naar de geschiedenis van de textielnijverheid. De Stichting organiseert excursies, studiedagen en lezingen en geeft de Textielhistorische Bijdragen uit. Dit jaarboek richt zich op drie hoofdthema's: de geschiedenis van de textielindustrie, de geschiedenis van de sociaal-economische verhoudingen binnen de textielindustrie en textielnijverheid en de geschiedenis van het design.
Inhoud: WILLEM ANKERSMIT, De opkomst van de waxprint, van imitatiebatik voor Nederlands-Indië tot statussymbool in West-Afrika SUZAN RÜSSELER, Textiele innovatie in mode, textiel- en productdesign HANS TEN BRUMMELHUIS, Rozendaal: internationale handelaar in textielgrondstoffen en halffabrikaten ELISE VAN NEDERVEEN MEERKERK, Vrouwenarbeid en de organisatie van de textielproductie in de Republiek der Verenigde Nederlanden (ca. 1580-1795) HANNEKE OOSTERHOF, Twee boeken onder de loep: Menko, de geschiedenis van een Twentse textielfamilie en Verweven met Twente. De joodse fabrikantenfamilie Spanjaard (1800-2000)
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
138
Laatste editie
24 oktober 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Verloren b.v.
ISBN
9789087043261
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic