The change driver

0

Menselijke gedrag is fascinerend. Geen moment gaat voorbij zonder dat we gedrag vertonen. Zowel in het waken als tijdens het slapen. Maar wat is het nu precies? Hoe komt het tot stand? En op welke wijze valt het te veranderen? Op deze vragen geeft The Change Driver een concreet en praktisch toepasbaar antwoord. Dat maakt The Change Driver een uniek instrument voor iedereen die te maken heeft of krijgt met een gedragsverandering.
In dagelijkse taal legt The Change Driver uit hoe gedrag ontstaat in het samenspel van Lichaam, Emotie, Gedachten en Omgeving. Het zoomt in op vijf type gedragsverandering. Zo verloopt het aanleren van nieuwe vaardigheden heel anders dan het doorbreken van gewoonten of de inlijving in een gemeenschap. Vele voorbeelden en handreikingen worden gegeven, waaronder tien belangrijke valkuilen en de basisprincipes om eenvoudig van gedrag te leren veranderen.
The Change Driver bestaat uit twee onderdelen in één:
*Deel 1 geeft tekst en uitleg over wat gedrag is, hoe het tot stand komt en op welke wijze het verandert. Het gedragsraamwerk legt uit welke varianten gedrag kent en biedt een gemeenschappelijk referentiekader.
*Deel 2 is het veranderstuur. Een scala aan vuistregels en valkuilen passeert de revue. De bekende do's & don'ts. Het scoren hiervan geeft inzicht in welke onderdelen overbelicht en onderbelicht zijn om een gedragsverandering een maximale kans van slagen te geven. Met dit inzicht is het mogelijk om maatregelen te treffen die een gedragsverandering kracht bijzetten.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
48
Laatste editie
07 januari 2015
Uitgeverij
Contraview Publishing
ISBN
9789081753463

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic