The Curious Eater. De geheimen van de Toscaanse keuken

,

1

Artikelen 1 Lijsten 1

Toscane voor foodies.
Fotografe Sofie Delauw en schrijver Toni De Coninck doorkruisten Toscane om er de van smaak doordrongen gastronomie beter te leren kennen. De Toscaanse keuken vindt zijn oorsprong in wat men in Italië de cucina povera noemt, letterlijk: de armenkeuken. Maar arm of armtierig is het culinaire erfgoed allerminst. Men kookt er met wat de natuur aanlevert. Wat vandaag niet wordt opgegeten, komt ’s anderdaags onder een andere vorm op tafel. Brood, olijfolie, vlees (ja, ook de ingewanden!), wijn en overvloedig veel groenten. De Florentijnen zijn trouwens ook niet vies van een portie zoets. Je kunt dit boek als een lekkere reisgids gebruiken. Alle adressen werden veelvuldig getest en goedgekeurd. Maar bovenal is het een ode aan het harde werk van hele generaties, aan de bijna hartverscheurende liefde voor het product. In tekst, en in de wonderlijke, sfeervolle beelden.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
208
Laatste editie
11 juni 2014
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789401414692


Artikelen over The Curious Eater. De geheimen van de Toscaanse keuken

  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

Dit is geen kookboek maar een reisgids met recepten

door: Jeanette van Culinette's Kookpunt 1 like
Wie The Curious Eater koopt met het idee een fijn kookboek aan te schaffen komt bedrogen uit. Altijd eerst op de achterkant van een boek kijken naar de omschrijving en even doorbladeren. Dan zie je direct dat dit een culinaire reisgids is. Een beschrijving van restaurants, trattoria’s,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic