The future of us

,

19

Spots 1
Stel je voor dat je zou kunnen zien hoe je Facebookpagina er over vijftien jaar uitziet...
Wat doe je dan als de toekomst die je ziet je niet bevalt?

Emma en Josh - ooit onafscheidelijke vrienden, maar uit elkaar gedreven door een ongemakkelijk voorval - leven in 1996, tijdens de beginperiode van het publieke internet. Via Josh krijgt Emma een floppydisk in handen die haar toegang verschaft tot Facebook vijftien
jaar later.

Emma denkt dat Josh een loopje met haar neemt, maar als beiden zich realiseren dat wat ze zien écht de toekomst is, wordt de situatie penibel. Want wat Emma ziet, bevalt haar niet, en ze doet er alles aan haar toekomst te veranderen. Maar Josh is juist heel tevreden met wat hem te wachten staat, en hij is bang dat Emma's acties ook zijn toekomst zullen beïnvloeden.

En is alles wat op Facebook staat wel echt? Of maken mensen hun leven mooier dan het is? Kun je er via berichten uit de toekomst achter komen welke geheimen mensen nu verbergen? Emma en Josh realiseren zich dat ze een machtig programma in handen hebben. Nu is de vraag of ze ook goed met die macht weten om te gaan.

Young Adult-auteurs Jay Asher en Carolyn Mackler vertellen afwisselend vanuit het perspectief van Josh en Emma dit meeslepende verhaal.

The Future of Us wordt inmiddels in zestien talen vertaald. De eerste gebonden druk in de Verenigde Staten verschijnt in een oplage van 500.000 exemplaren. Warner Bros heeft de filmrechten gekocht.
Verschenen in
Genre
Young Adult
Vertaald door
Ineke Lenting
Laatste editie
20 juli 2012
Uitgeverij
Uitgeverij Lemniscaat B.V.
ISBN
9789047704614


Door lezers

Prowisorio Leest / Wist je dat... (15)
30 oktober 2016 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Beter dan de cover doet vermoeden

door: Rosanne 1 like
Wat als je een wonder voor je neus ziet gebeuren... Je leeft halverwege de jaren negentig en je ziet Facebook op het scherm van je nieuwe monitor – met bijbehorende computer, natuurlijk. De Facebookpagina laat je leven – inclusief foto’s – van vijftien jaar laten zien. Dit gebeurt Emma, die...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic