The Moment of Lift

The Moment of Lift

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0

Melinda Gates zet vrouwen centraal in haar visie op een betere wereld

Melinda Gates heeft een missie. Al twintig jaar zet ze zich als medeoprichter van de Bill & Melinda Gates Foundation in om oplossingen te vinden voor diegenen met de meest dringende problemen, waar ook ter wereld. Eén ding werd haar hierbij steeds duidelijker: in het streven naar vooruitgang zijn vrouwen essentieel.

 

In haar inspirerende debuut duikt ze in de relatie tussen de emancipatie van vrouwen en succesvolle samenlevingen. Gebaseerd op haar jarenlange inzet voor vrouwenrechten, zoals het recht op geboortebeperking, emancipatie op de werkvloer en het uitbannen van alle vormen van seksisme, schetst ze een beeld van de enorme mogelijkheden die er zijn om verandering teweeg te brengen. En hoe we zelf ons steentje bij kunnen dragen.

 

De vele ontroerende gesprekken met vrouwen van over de hele wereld en de ontluisterende data veranderen dit verhaal in een hartstochtelijk statement van een vrouw die uitgroeide tot een van de meest vooraanstaande voorvechtsters van gelijke rechten voor iedereen.

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Spectrum
Laatste editie
23 april 2019
ISBN
9789000367177 , 9789000367184
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,00
E-book prijsvergelijker
Advertentie