The Pacific

2

The Pacific is een miniserie van de Amerikaanse tv-zender hbo, geproduceerd door Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman, het producerende team achter de miniserie Band of Brothers uit 2001, die met een Emmy Award en een Golden Globe is bekroond.

Deze nieuwe tiendelige miniserie volgt de met elkaar verweven avonturen van drie Amerikaanse mariniers – Robert Leckie (James Badge Dale), Eugene Sledge (Joe Mazzello) en John Basilone (Jon Seda) – tegen de achtergrond van de strijd in de Pacific tijdens de Tweede Wereldoorlog. In The Pacific worden deze mannen en hun collega-mariniers gevolgd vanaf hun eerste slag tegen de Japanners op Guadalcanal, van de tropische regenwouden van Cape Gloucester en de bolwerken op Peleliu tot de bloedige strijd op de stranden van Iwo Jima en de gruwelen van Okinawa. Uiteindelijk, na de overwinning op de Japanners, volgt hun triomfantelijke maar ongemakkelijke terugkeer naar huis.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
The Pacific
Genre
Geschiedenis & Politiek
Vertaald door
Herman Van Der Ploeg
Aantal pagina’s
605
Laatste editie
07 oktober 2011
Uitgeverij
Boekerij
ISBN
9789460928154 , 9789022557396 , 9789460923579
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic