The Witcher - De Vuurdoop

13

Artikelen 1 Spots 2
Geralt van Rivia is The Witcher, de hekser, een bijzonder soort magiër die is opgeleid om alles en iedereen die door het kwaad is voortgebracht te bestrijden. De Vuurdoop is, na de verhalenbundel De Laatste Wens & Het Zwaard der Voorzienigheid en na de romans Het Bloed van de Elfen en De Jaren van Verachting, de derde Witcher¬-roman.

Geralt van Rivia is nog altijd herstellende van de verwondingen die hij opliep tijdens de coup van Thanedd. Maar hij is vastbesloten zijn zoektocht naar Ciri, de troonopvolgster van Cintra, zo snel mogelijk voort te zetten. Een woeste oorlog raast echter door de koninkrijken van het noorden, en bijna elke streek die hij en zijn bondgenoten doorkruisen staat in brand. Bovendien gaat het gerucht dat Ciri aan het hof van Nilfgaard is, in voorbereiding op haar huwelijk met keizer Emhyr. Het lijkt onder zulke omstandigheden een onmogelijke missie om de prinses te redden...

Andrzej Sapkowski (1948) studeerde economie. Zijn fantasy-cyclus over de hekser Geralt van Rivia is een internationale bestseller, waarvan videogames, televisieseries en een graphic novel zijn gemaakt. Zijn werk verschijnt in veertien landen in vertaling.

Verschenen in
Genre
Sciencefiction & Fantasy
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
15 juli 2015
Uitgeverij
Luitingh Sijthoff Fantasy
ISBN
9789024568185 , 9789024568192


Artikelen over The Witcher - De Vuurdoop

Fantastische kunstenaar: Marco Lap
21 oktober 2015 3 likes
  Meer artikelen


Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Boek versus... The Witcher games
12 september 2018 13 reacties
Scifi & Fantasy Club / Magic Monday #13 De wereld van de Witcher
23 juli 2018 9 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

Een intrigerend derde deel van een sprookje voor volwassen

door Tanja Krone op 09-09-2015

De vuurdoop is alweer het derde deel in de vijfdelige saga van auteur Andrzej Sapkowski over de hekser Geralt, en dus zal deze recensie spoilers bevatten voor een ieder die de vorige boeken nog niet gelezen heeft.

Geralt van Rivia heeft het niet makkelijk in het leven. Zijn protegé is verdwenen, zelf is hij gewond en zijn geliefde Yennefer is ook al verdwenen. Zodra hij, naar zijn idee, weer kan...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic