Theofilus

8

Zijn eerste proces wijzigde de loop van de geschiedenis. Zijn laatste zal het lot van een keizerrijk veranderen.

Bij het proces van Christus staat Theofilus, een jonge Romeinse aristocraat en een briljant student, achter Pontius Pilatus, en fluistert hem in het oor: 'Bied aan om Barabbas vrij te laten!' De tactiek mislukt. Nooit zal Theofilus de aanblik kunnen vergeten van de onschuldige Jood die de ergst denkbare dood moest sterven - een Romeinse kruisiging.

Terug in Rome moet Theofilus in de wespennesten van het Romeinse bestuurlijke apparaat bewijzen wat hij waard is. Laaghartige intriges, verraad, corruptie - hij weet het allemaal te pareren. Tot een wrede tiran pogingen doet om zich meester te maken van de vrouw van wie hij houdt. Theofilus neemt wraak, met verstrekkende gevolgen.
Dan komt Theofilus tegenover de meest beruchte keizer uit de Romeinse geschiedenis te staan. Hij neemt de zaak aan om Paulus te verdedigen voor Nero's gecorrumpeerde gerechtshof. Zal het Theofilus lukken een verdediging op te bouwen die een ander onschuldig mens van de doodstraf kan redden?

Randy Singer is advocaat en prijswinnend auteur van tientallen romans. Met John Grisham en Michael Connelly was hij finalist bij de Harper Lee Prize for Legal Fiction. Zie www.randysinger.net.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
464
Laatste editie
27 mei 2016
Uitgeverij
Mozaiek
ISBN
9789023996743 , 9789023978503
Bestel dit boek vanaf  €22,90 bij

bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook vanaf  €12,99 bijLezersrecensies (2)

Boeiend boek!

door: Elise 2 likes
De roman Theofilus is een prachtige roman, het leest heerlijk en het wordt zo beschreven dat je alles voor je ziet. Het speelt zich af in Rome in de tijd dat Jezus op aarde leefde. Waar je soms beter je mond kunt houden, doet hij dat niet tegen een belangrijke klasgenoot, waardoor de groep hem een...

Theofilus, de advocaat

door: Martijn Joosse 2 likes
Wie was de Theofilus aan wie Lucas zijn twee bijbelboeken opdroeg? Dat is in nevelen gehuld, maar Randy Singer, auteur van bejubelde hedendaagse advocatenromans, brengt hem tot leven in zijn eerste historische roman The Advocate, die in Nederland uit is gekomen onder de titel Theofilus. Een boeiend...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic