Tienduizend witte merries

0

* Het aangrijpende verhaal van een vastbesloten jonge vrouw
*
Over moed, geloof, avontuur en... paarden
*
Vol culturele weetjes, met een boeiende historische achtergrond
De wetten aan het eind van de dertiende eeuw op het uitgestrekte Aziatische continent zijn duidelijk: alles behoort toe aan Kublai Khan. Het is voor jonge vrouwen verboden zijn talisman te dragen of in zijn dienst te rijden. Ze mogen ook niet met de snelste ruiters over de vlakte racen, laat staan een paard bezitten. Maar Oyuna luisterde naar de voorspelling van haar grootmoeder: op een dag zal ze haar eigen paard berijden - een melkwit paard, vlug als de wind - en zo zichzelf en haar ouders eer bezorgen.
Oyuna werd geboren op de Mongoolse steppe. Toen ze nog een kind was, werd haar voet verbrijzeld door een paard. De clan gelooft dat ze ongeluk brengt. Daarom moet ze in de ger (een tent van dik vilt) van de familie blijven. Maar Oyuna weet dat ze op een paard vrij kan zijn - vrij om te rijden én om te winnen. In het geniep zoekt ze de paarden op. Niets kan haar tegenhouden: de bergen, de soldaten, de uitgestrektheid van de Gobi-woestijn niet, noch de grote Khan.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
21 augustus 2000
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020940060
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic