Tiergartenstrasse

7

Lijsten 1 Spots 1

'Verreweg Larsons beste en boeiendste werk van narratieve non-fictie.' - New York Times

Berlijn 1933. William E. Dodd wordt de eerste Amerikaanse ambassadeur in het Duitsland van Adolf Hitler, in het jaar dat een keerpunt in de moderne geschiedenis zou blijken.

Dodd, een kalme professor uit Chicago, neemt zijn vrouw, zijn zoon en zijn flamboyante dochter Marthe mee. In eerste instantie is Marthe erg onder de indruk van de pracht en praal, de feesten en de knappe politici en officieren van het Derde Rijk. Hun grenzeloze enthousiasme voor dit 'nieuwe Duitsland' is aanstekelijk en ze heeft ene affaire na de andere, onder meer met het eerste hoofd van de later zo gevreesde Gestapo, Rudolf Diels.

Maar als bewijs van de Jodenvervolging zich begint op te stapelen en ooggetuigen schokkende verklaringen afleggen, begint William Dodd berichten naar de VS te sturen waarin hij zijn zorgen uit. Het State Department reageert echter grotendeels met onverschilligheid.

Gedurende 1933 wordt de situatie steeds grimmiger en komt het leven van de ambassadeursfamilie in een storm terecht, vol intrige, romantiek en uiteindelijk afgrijzen als Hitler zijn ware gezicht laat zien met een uitbarsting van schokkend geweld tijdesn de Kristallnacht.

Doordrenkt van de gespannen sfeer van deze periodeen vol indrukwekkende portretten van de bizarre Göring en de charmante maar zeer sinistere Goebbels geeft Tiergarten Strasse een ooggetuigenverslag van de gebeurtenissen zoals die elkaar in hoog tempo opvolgen.

Tiergarten Strasse is een indrukwekkend boek over een grote dreiging die iedereen pas veel te laat heeft zien aankomen waarmee het ook een actueel en noodzakelijk boek is.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
22 februari 2018
Uitgeverij
Karakter Uitgevers BV
ISBN
9789045215051 , 9789045215150


Door lezers

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Libris voor 14,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 24,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 14,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Nathalie B1 Hebban Recensent

Flitsend ooggetuigenverslag van Nazi-Duitsland

door Nathalie B1 op 02-09-2018

Erik Larson is een veel gelauwerde Amerikaanse non-fictie auteur die de geschiedenis ombuigt tot volledig op feiten gebaseerde romans vol van spanning en intrige. Tiergartenstraße is de tweede vertaling van zijn boek In the Garden of Beasts: Love, Terror, and an American Family in Hitler’s Berlin uit 2011, dat eerder uitkwam in vertaling als Liefde en spionage in Hitlers Berlijn. De lezer die dus...


Lezersrecensies (2)

Beetje Saai..

door: EMBV 1 like
Ik had twee gedachten over dit boek. Aan de ene kant las ik het vrij snel, wat meestal wijst op een hoge interesse van mijn kant. Aan de andere kant vond ik het nu niet zo interessant soms een beetje saai. De ambassadeur leek een overwegend fatsoenlijke kerel die zijn best deed onder moeilijke...

4.5 sterren

door: Natasja (Tazzy) J. 1 like
Erik Larsson tiergartenstrasse In 1933 kwamen de Dodds naar Duitsland. Martha de dochter van de Dodds, keek toen best minachtend naar Joodse mensen. Maar haar leven kreeg een andere wending toen ze verliefd werd op een Rus. Ennvor de Russen ging spioneren. Haar vader werkte in het steeds...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic