Toegang tot Jack Kooistra

0

Als bekroning van een journalistieke speurderscarri?re publiceerde Jack Kooistra de afgelopen jaren vier dikke boeken over de recente Nederlandse oorlogsgeschiedenis:
Een laatste Saluut, Strijders, onderdrukkers en bevrijders, Laatste Bericht en Recht op Wraak.
Zo?n dertienduizend namen van slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en Nederlands-Indi? zijn door hem voorzien van een verhaal. Verzetslieden, collaborateurs, militairen en willekeurige passanten zijn zo uit de anonimiteit gehaald. De vaak beknopte beschrijvingen geven een indruk van het oorlogstoneel in Nederland, Nederlands Indi? en Nieuw Guinea.
Met elke nieuwe publicatie werd het zoeken van een naam lastiger en omslachtiger. Daarom verschijnt nu een overzichtelijk register met al die namen, verwijzend naar boek, pagina en categorie waar ze voorkomen. Het is een onmisbaar document voor de vele lezers van Kooistra?s werken.
In dit 400 pagina?s tellende boek ?Toegang tot Jack Kooistra? staat ook een deel van zijn levensverhaal, opgeschreven door de publicist Klaas Jansma.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
399
Laatste editie
17 juli 2010
Uitgeverij
Penn Communicatie
ISBN
9789077948439
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic