Toekomstbestendige ouderenzorg. Praktijkgerichte roadmap voor organisaties

Toekomstbestendige ouderenzorg. Praktijkgerichte roadmap voor organisaties

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
De komende jaren moeten woonzorgorganisaties meer dan ooit op zoek naar hún onderscheidende en kenmerkende talent. Die zoektocht naar een betere en grotere onderscheiding zal elke organisatie dwingen om stil te staan bij de ‘hete hangijzers’ en actuele trends.

De auteur kijkt naar de trajecten, de landmarks en mogelijke bestemmingen voor ouderenzorg en ouderenzorgorganisaties. Naar de horizon. Niet naar één enkele stip op die horizon, maar naar de horizon van stippen. Het zal voor elke ouderenzorgorganisatie een ander perspectief zijn: andere stippen, andere combinaties van stippen en mogelijk zelfs een totaal andere horizon.

Het boek is opgebouwd als ‘roadbook’, met onder meer een treffende analyse van de relevante maatschappelijke trends, hun vertaling naar en voor zorg en welzijn, een uitgebreide scenarioplanning én een ‘roadmap’. De roadmap helpt organisaties om – door alle trends, evoluties en kritische onzekerheden heen – hun gepaste en geheel eigen, toekomstbestendige bestemming te bereiken.

Tom Braes heeft ervaring als verpleegkundige, onderzoeker, als directeur van een woonzorgcentrum en als stafmedewerker ‘organisatie- en zorginhoudelijke thema’s’ bij koepelorganisatie Zorgnet-Icuro. Hij wordt gedreven door nieuwsgierigheid, geïnspireerd door atypische ideeën en visies, is geboeid door het vertalen van complexe vraagstukken naar praktische inzichten, gestimuleerd door debat, reflectie en dialoog en gepassioneerd door trends, toekomstmogelijkheden, systemen en scenario’s.

ISBN: 9789463710909
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
154
Uitgeverij
Gompel&Svacina bvba
Laatste editie
29 januari 2019
ISBN
9789463710909
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie