Toespraken die de wereld veranderden

1

En ik heb het beloofde land gezien. Ik zal het misschien niet samen met jullie bereiken. Maar ik wil jullie vanavond laten weten dat wij als volk er zullen komen. En ik ben vanavond gelukkig. Ik maak me geen zorgen meer. Ik ben voor niemand bang.
Martin Luther King, 3 april 1968
Keuzevrijheid is een universeel principe waarop geen uitzonderingen mogen bestaan. Onze conclusie aangaande de onwrikbaarheid van dit principe berust alleen op goede motieven. Wij hebben haar getrokken na een onpartijdige analyse van de objectieve processen die thans plaatsvinden.
Michail Gorbatsjov, 7 december 1988
Een groot volk is in beweging gekomen om een groot land te verdedigen. Terroristische aanvallen kunnen onze hoogste gebouwen op hun grondvesten doen schudden, maar de grondvesten van Amerika zijn onwankelbaar. Deze daden verpulveren staal, maar zijn machteloos tegenover het staal van onze vaste wil.
George W. Bush, 11 september 2002
Beleef de wereldgeschiedenis aan de hand van toespraken van de groten der aarde.
Met toespraken van onder anderen:
Jezus, Mohammed, Napoleon Bonaparte, Multatuli, Abraham Lincoln, Marie Curie, Mohandas Gandhi, Vladimir Iljitsj Lenin, Neville Chamberlain, Adolf Hitler, Jozef Stalin, Winston Churchill, Koningin Wilhelmina, Charles de Gaulle, Keizer Hirohito, Jawaharlal Nehroe, Nelson Mandela, John F. Kennedy, Martin Luther King, Malcolm X, Pierre Trudeau, Richard M. Nixon, Indira Gandhi, Moeder Teresa, Michail Gorbatsjov, Frederik Willem de Klerk, V av Havel en George W. Bush.
Elke toespraak wordt voorafgegaan door een korte biografie van de spreker en een beschrijving van waarom juist deze toespraken zo'n grote invloed hebben gehad op onze geschiedenis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
254
Laatste editie
01 maart 2007
Uitgeverij
Kosmos Uitgevers
ISBN
9789021509136
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic