*tot hier toe

1

‘Wat voor weer zou het zijn in Den Haag’, ‘Margootje’, ‘Op een mooie Pinksterdag’ en ‘Ali Cyaankali’: het zijn maar enkele voorbeelden van de klassiek geworden liederen van Annie M.G. Schmidt. Leeft ‘Annie M.G.’ bij de kinderen vooral voort in haar onconventionele verhalen, bij de volwassenen zijn het haar pittige gedichten en liederen voor cabaret en theater die nog niets aan karakter hebben verloren. In deze ‘verzamelde gedichten voor volwassenen’ zijn niet alleen de beroemde liedteksten opgenomen maar ook alle gedichten waarin de dominee, de dames Groen en het schaap Veronica de hoofdrollen vervullen. Natuurlijk zijn hier de liederen te vinden uit het fameuze jaren-vijftig-hoorspel in ‘Holland staat een huis’ alias ‘De familie Doorsnee’ en die uit ‘Pension Hommeles’.
Bijna vrijpostig wist Annie M.G. de taal naar haar hand te zetten. Tot wat voor magistrale vondsten dat leidde is te lezen in dit boek.
“Dit is poëzie, verpakt in grote nuchterheid.” – Thomas Lieske in Tirade
“Wat is dat voor een poëziegenre dat pijn doet? En dat pijn doet, juist omdat het luchtig is?’ – Herman de Concinck in De Morgen
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
29 oktober 2002
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021480084
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic