Tot zij de wijn is

0

Zijn publiek vraagt al jaren om een nieuwe bundel. Hier is-ie. Tot zij de wijn is bevat opnieuw achttienkaraats goudeerlijke gedichten van een dichter die midden tussen de mensen staat. Helder en toegankelijk bezingt Roel Richelieu Van Londersele zijn liefde voor vrouwen, zijn kinderen, zijn stad, zijn jeugd.

Tot zij de wijn is bevat gedichten over een huwelijk dat op de klippen loopt, over ouderwetse schuttersfeesten, over kindertekeningen en het Campo Santo in Gent. De bundel bevat ook diverse gedichten die Richelieu Van Londersele schreef als stadsdichter van Gent. Gedichten die soms wrang en wanhopig zijn, vaak vrolijk en innemend, maar altijd puur en ontwapenend. Tot zij de wijn is brengt poëzie voor iedereen, verstaanbaar en genietbaar.

Roel Richelieu Van Londersele (1953) publiceerde acht dichtbundels, die telkens vele lezers bereikten. Zijn zuivere parlando-poëzie brengt hij vaak met muzikale uitvoering. In 2003 werd hij benoemd tot eerste Gentse stadsdichter. Zijn vorige bundel, Een mens op de bodem, kende een tweede druk.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Laatste editie
01 oktober 2009
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045016269
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic