Tovenaar van Oz, De

,

5

Dorothy woont samen met haar oom en tante in het grijze Kansas. Een orkaan blaast hun huis samen met Dorothy weg. Zo komt ze in het magische land van Oz terecht. Alles is er groen en kleurrijk, maar zo anders! De inwoners van Oz denken zelfs dat ze een heks is. Dorothy wil maar één ding: zo snel mogelijk terug naar huis!

In Oz ontmoet Dorothy de wonderlijkste figuren. Vogelverschrikker, Blikken Houthakker en Laffe Leeuw worden haar beste vrienden. Samen trekt het viertal naar de grote en verschrikkelijke Tovenaar van Oz. Die kan hen helpen om Dorothy’s grootste wens te vervullen. Of niet? Het wordt een tocht vol avontuur, spanning en vreemde ontmoetingen.

HENRI VAN DAELE kreeg eerder een Boekenwelp voor zijn sprookjesbundel En ze leefden nog lang en gelukkig. De tovenaar van Oz bewerkte hij op een vlotte, eigentijdse manier. Op papier brengt hij de kleurrijkste personages en een sprookjesachtige fantasiewereld tot leven.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
147
Laatste editie
17 juni 2005
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081475
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic