Tranen

1
Rank 2218 Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Misdaad, drugs en prostitutie waren voor Belle Perez een ver-van-haar-bedshow. Een reis naar Brazilië gooit het leven van de zangeres danig overhoop. In de favela’s ontmoet Belle minderjarige misbruikte meisjes. Kinderen voor wie seksueel geweld helaas de harde dagelijkse realiteit is. De andere kant uitkijken is onmogelijk, en zwijgen is geen optie. Voor een keer zingt Belle niet, ze schreeuwt het uit. Belle beschrijft wat eigenlijk met geen pen te beschrijven valt. In 'Tranen' vertelt Belle niet haar verhaal, maar wel over het droeve lot van ruim twee miljoen verkrachte kinderen. In Brazilië, maar ook daarbuiten. Een hard verhaal dat wel het hare is geworden en na het lezen van dit aangrijpende boek ook het uwe zal worden.

Belle Perez (1976) rijgt in Nederland en België al sinds 1999 de hits aan elkaar. Met nummers als 'Que viva la vida' of 'Enamorada' brengt ze de zon binnen in de hitlijsten. In de schaduw van de showbizz zet Belle zich al jarenlang vurig en belangeloos in voor een aantal goede doelen. Belle is ambassadeur voor de stichting Free A Girl. Deze organisatie steunt meisjes die in de kinderprostitutie belanden. Om deze dramatische problematiek in de belangstelling te brengen, liet Belle zich in mei 2018 twaalf uur opsluiten in een krappe ijzeren kooi. Meer nog dan zangeres is Belle ook echtgenote en mama. En net dat laatste maakt haar affiniteit met het droeve lot van deze kinderen nog hechter.

Genre
Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
150
Laatste editie
29 oktober 2018
ISBN
9789492419378
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Open dit boek, open je ogen ...

door: FrederikD85 1 like
Belle Perez is een vurige ambassadeur van de stichting 'Free a girl'. Deze organisaties steunt meisjes die in de kinderprostitutie belanden. Belle vertelt in dit boek wat deze organisatie allemaal doet en waarom ze ambassadrice is geworden. Belle reist naar Brazilië waar ze enkele misbruikte...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook