Tresoor der Land- en Zeereizen III

0

In de reeks Werken van de Linschoten- Vereeniging verschijnt jaarlijks een Nederlands historisch reisverhaal, variërend van scheepsjournaal tot reisverslag van handelslieden, diplomaten en avonturiers. Dankzij een inleiding en een uitgebreide annotatie zijn deze publicaties toegankelijk gemaakt voor de hedendaagse lezer. Om de bronnen te ontsluiten voor historici en andere geïnteresseerden zijn verklarende registers uitgebracht: Tresoor I voor de delen 1 tot en met 25 en Tresoor II voor de delen 25 tot en met 50. Tressor III ontsluit de delen 51 tot en met 100.
In Tresoor III zijn de gebruiksmogelijkheden verder uitgebreid. Bij de meeste trefwoorden is de context vermeld. Hierdoor ziet de gebruiker meteen of de verwijzing relevant is. De trefwoorden zijn geannoteerd met behulp van informatie uit de genoemde delen, vaak aangevuld met gegevens afkomstig uit collecties van de Konninklijke Bibliotheek in Den Haag en de Universiteitsbibliotheek Leiden. De 500 documenten die integraal in de delen 51 tot en met 100 zijn opgenomen zijn zowel chronologisch als op trefwoord vindbaar.
Samensteller Peter de Bode is werkzaam bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
888
Laatste editie
10 juli 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Walburg Pers B.V.
ISBN
9789057304668
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic