Truffels

,

0

Luxueus boek over een hemels aards genot Truffelimporteur Annemie Dedulle en culinair auteur Toni De Coninck leggen de diepste geheimen van de truffel bloot. Welke soorten truffels zijn er? Wat zijn de voornaamste truffelgebieden in Europa? Waarop dien je te letten bij de aankoop van truffels en hoe bewaar je ze het best? Met unieke beelden van de truffeljacht in Italië en Hongarije Gerenommeerde sterrenchefs als Peter Goossens (Hof van Cleve), Sergio Herman (Oud Sluis) en Hans Stefan Steinheuer (Steinheuers Restaurant) bereiden elk vier toprecepten. Een luxueus uitgegeven boek met een superieure afwerking
Wie Annemie Dedulle zegt, zegt truffel. Deze Vlaamse lekkerbek heeft zich namelijk gespecialiseerd in het meest exquise zwarte goud dat er in de wereld te vinden is: de truffel. Zij is geen chef of truffelboer, maar slaagt er in de truffel een plaats te geven op de tafels van de beste restaurants. In dit boek beschrijft zij samen met Toni De Coninck, hoofdredacteur van UIT-Magazine, waarop je moet letten bij de aankoop van truffels. Zij hebben het uiteraard ook over de oorsprong van de knol, over de truffeljacht en over de verschillende soorten truffels. Er bestaan zoveel verschillende soorten truffels dat het soms moeilijk wordt door de bomen het bos te zien! En natuurlijk is het ook niet allemaal rozengeur en maneschijn in de wereld van de 'gouden fungus'. Dit boek is naast een ode aan de truffel ook een lofbetuiging aan de natuur. Er zijn immers weinig producten die zo onderhevig zijn aan de grillen van de natuur. Toen men de chef van een Italiaans restaurant in Londen vroeg hoe hij de geur van truffels zou omschrijven, antwoordde hij 'old socks and sex'. Met omschrijvingen als terroir, aards en muskus kom je wellicht ook in de buurt. Truffels zijn intens en expressief. Ze zijn een passie, een passie die de auteurs samen met foodfotograaf Kris Vlegels in dit boek graag willen delen.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
160
Laatste editie
30 september 2008
Uitgeverij
Lannoo
ISBN
9789020978995

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic