Tschai, de waanzinnige planeet

23

Top25's 2

Tschai, de waanzinnige planeet is een vierdelige boekenreeks van Jack Vance, die verhaalt van de avonturen van Adam Reith, de enige overlevende van een missie naar de planeet Tschai. De verre planeet Tschai wordt bewoond door verschillende soorten intelligente wezens, waaronder de Chasch, de Wankh, de Dirdir en de Pnume. Elk van deze soorten heeft een menselijk "onderras" onder zich, dat sterke uiterlijke gelijkenissen met hen vertoont. Deze mensen fungeren over het algemeen als slaaf of dienaar, en al snel rijst het vermoeden dat zij uiteindelijk wel eens van de aarde afkomstig en door domesticatie gewijzigd zouden kunnen zijn. Elk van de vier boeken verhaalt van Reiths avonturen met een van de soorten, en de boeken zijn daarnaar vernoemd.

Verschenen in
Genre
Science fiction
Uitgeverij
Meulenhoff Boekerij
ISBN
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Jeugdsentiment

door: Rob Kathmann 1 like
Het eerste boek van Jack Vance wat ik ooit via de boekenclub van mijn opa in handen kreeg en daarna was ik verkocht. Vance beschrijft exotische werelden als geen ander en in dit boek nog wel het beste! Een absolute aanrader.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic