Tunesie

0

Het mediterrane licht trok behalve zonaanbidders ook schilders als Eugène Delacroix en Paul Klee naar Tunesië. Maar Tunesië is meer dan een land van zon, zee en zand. Velen hebben er al de natuur en de kunsthistorische schatten ontdekt. Anderen zijn verbaasd te horen dat je in Tunesië het grootste amfitheater buiten Rome vindt en de omvangrijkste collectie Romeinse vloermozaïeken. Of dat er in het zuiden mensen onder de grond leven, en dat er ondergrondse hotels zijn.

Vanaf de kust zit je zo in de palmenoase van Tozeur of in het door Star Wars wereldberoemd geworden maanlandschap van Matmata.
Remco Ensel staat uitgebreid stil bij Carthago, de legendarische metropool uit de oudheid, en het klassieke verleden in de rest van het land. Hij schrijft over beroemde Romeinse opgravingen als Dougga, Bulla Regia en Sbeitla, en over minder bekende juweeltjes als de marmergroeve van Chemtou en de cisternen van Gafsa.

Natuurlijk bezoekt Ensel ook het islamitische erfgoed, waaronder de kloosterforten van Sousse en Monastir en de Olijvenmoskee van Kairouan. Daarnaast gaat hij in op de dagelijkse cultuur en geeft hij antwoord op vragen als:
'Hoe werkt een waterpijp?'
'Hoe smaakt een Tunesische brik?'
'Waarom draagt de ene Tunesiër als hoofddeksel een chechia en de ander een rode fez?'
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
246
Laatste editie
05 mei 2003
Uitgeverij
Gottmer Uitgevers Groep b.v.
ISBN
9789025735791
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic