Turks goud

1

Sherief Mukhtar is jong, rijdt in een dike BMW en heeft grootse plannen voor de toekomst. Het leven lacht hem toe en hij is populair bij de vrouwen. Vooral de Turkse meisjes zien hem zitten. Zijn vrienden waarschuwen hem nog. Verkering met Turkse meiden kan wel eens verkeerd aflopen. Maar Sherief is optimistisch. Hij is dan wel van Soedanese afkomst, maar hij is toch moslim?
De hel breekt los als zijn vriendinnetje Aselya met hem op straat wordt gezien. Haar vader slaat haar bont en blauw en bedreigt Sherief met de dood. De jonge geliefden besluiten te vluchten, maar ze kunnen geen kant op. De vader en de neef van Aselya hebben een klopjacht ingezet, maar de politie lijkt zich er alleen voor in te zetten het minderjarige meisje zo snel mogelijk weer thuis te krijgen.
Turks goud is het razend spannende, waargebeurde verhaal van een van de eerste mannelijke slachtoffers van eerwraak in Nederland. Over misstanden in de Turkse gemeenschap, tekortschietende autoriteiten en een liefde die wreed wordt afgebroken.
‘Schokkend!’ - Ayaan Hirsi Ali, voormalig Tweede Kamerlid
‘Het zijn situaties als deze die duidelijk maken dat eergerelateerd geweld daadkrachtig moet worden tegengegaan.’ - Rita Verdonk, minister van Vreemdelingenzaken en Integratie
‘Iedereen die in Nederland woont, werkt en left zou dit boek moeten lezen!’ - Khadija Arib, Tweede Kamerlid
‘Onthutsend. Lezen!’ - Prem Radhakishun, tv-presentator, advocaat, columnist
‘Het leest als een tierelier.’ - Adelheid Roosen, theatermaker, schrijver
‘In ruk uitgelezen.’ - Renate van der Zee, schrijver, columnist
Turks goud wordt verfilmd door Lodewijk Crijns, regisseur van onder andere Loverboy (2003) en Met Grote Blijdschap (2001).
Van het boek zal ook een Turkse vertaling verschijnen.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
19 maart 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789055157358
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic