Tussen bannelingen en bohemiens

1

In Tussen bannelingen en bohemiens bezoekt schrijfster Marona van den Heuvel delen van Parijs waar gewone bezoekers meestal geen voet zetten. Ze spreekt met de artiesten van de kunstenaarskolonie La Ruche, portretteert een Perzische kolonel van de sjah en de achterkleindochter van Raspoetin, peilt de sfeer onder de Joden na de Charlie Hebdo aanslagen. Ze observeert de bobo's (bourgeois-bohemiens) rondom het Canal Saint-Martin en bezoekt illegalen die in kleine bootjes de oversteek hebben gewaagd en nu proberen te overleven in de uitzichtloze banlieue. Ze schetst de echte Parisiens, die middenin deze turbulente metropool onverstoorbaar vasthouden aan de ongeschreven regels van het Parijzenaarschap.
Het resultaat is een kleurrijke verzameling verhalen en portretten van mensen die samenleven in de stad die al eeuwenlang een magische aantrekkingskracht uitoefent op avonturiers, kunstenaars, bannelingen en bohemiens van over de hele wereld.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
200
Laatste editie
04 december 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Kleine Uil
ISBN
9789492190130 , 9789492190147

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Hebban recensie

    Martijn Schenk Hebban Recensent

Het onbekende Parijs

door Martijn Schenk op 16-02-2016

Parijs. Een stad die vooral bekend is om haar toeristische trekpleisters zoals de Eiffeltoren, de Sacre Coeur en het Louvre. Maar wat gaat er eigenlijk schuil in de wereld waar toeristen normaal niet komen? In Tussen bannelingen en bohemiens portretteert journaliste Marona van den Heuvel de verschillende bevolkingsgroepen die uit alle windstreken naar Parijs zijn gekomen. Het resultaat is een...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic