Tussen pot en pint

,

1

Leuvense volkscafés en Vlaamse gerechten beproefd Snuif samen met Jeroen Meus, stadskok van Leuven, en Guy Missotten de unieke sfeer op van twintig rasechte volkscafés en laat je verrassen door 'la petite histoire'. Welk verhaal gaat er achter de gevel schuil? Hangen/hingen er opmerkelijke stamgasten aan de toog? Waarom valt dit café in de smaak? Welke bieren zijn de specialiteit? Jeroen zoekt bij elk café een passend, Vlaams gerecht, bijvoorbeeld een stoofpot. Voor alle liefhebbers van de bierkeuken Met uitgebreide media-aandacht voor het boek tijdens de 'Week van de Smaak'
Bier en Leuven worden vaak in een adem genoemd. Achter de gevels van de talloze opmerkelijke cafés als 'De Wip', 'Pie de Nijper', 'In 't Geniep' gaan vaak ongekende, maar rijke (toog)verhalen schuil die de cafébazen en stamgasten met plezier opdissen. Jeroen Meus, stadskok van Leuven, snuift de sfeer op in twintig rasechte volkscafés en bereidt evenveel passende gerechten. Hij grijpt terug naar de klassiekers uit de Vlaamse keuken met o.a. witloof in de oven, konijn met pruimen, stoofvlees met frieten, een perfect gebakken biefstuk... Guy Missotten en Bart Mertens gingen in de cafés op zoek naar bijzondere kenmerken en tradities en verzamelden de boeiendste anekdotes en de strafste verhalen. Fotograaf Marco Mertens geeft de unieke ambiance van elk café weer met intrigerende sfeerbeelden. Geniet met volle teugen van dit boek!
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
144
Laatste editie
10 november 2009
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020985405
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic