Twee vrienden uit Verona

0

Shakespeare: Twee vrienden uit Verona

(vertaling Jack Nieborg / Shakespeare in Diever 2010)

Word nooit verliefd op de vrouw van je beste vriend, want daar komt vast en zeker narigheid van. Zo was het blijkbaar ook al in 1594, toen Shakespeare zijn toneelstuk The Two Gentlemen of Verona schreef. Kort samengevat gaat het over twee vrienden, Valentino en Proteus, die beiden op ouderlijk gezag voor enige tijd van Verona naar Milaan verhuizen voor hun studie en hun ontwikkeling richting volwassenheid.
Valentino is nauwelijks in Milaan aangekomen of hij wordt verliefd op Silvia, de dochter van de plaatselijke hertog. Proteus vertoeft dan nog in Verona, waar hij zijn geliefde Julia eeuwige trouw heeft gezworen. Maar als Proteus later eveneens in Milaan arriveert, smelt ook zijn hart voor Silvia. Wat te doen: Julia ontrouw worden, Silvia voor zich winnen en zijn beste vriend Valentino van diens lief beroven?
Twee vrienden uit Verona is het stuk dat dit jaar in het Shakespearetheater in Diever wordt opgevoerd. Vorig jaar zagen 17.000 bezoekers de opvoering van Much Ado About Nothing. Regisseur Jack Nieborg zorgt jaarlijks voor de eigenzinnige vertaling. Zijn bewerkingen van Shakespeare worden elk jaar in de pers weer volop geroemd.
Twee vrienden uit Verona is het zevende tekstboek dat in deze reeks verschijnt.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Jack Nieborg
Laatste editie
01 april 2010
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054522171
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic