Tweestrijd

Tweestrijd

13
Gelezen 13 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 17 Favoriet 0 Recensies 6
Young adult Lijsten 1 Spots 2   Topics 0
Fantasy voor de liefhebbers van Harry Potter, De Grijze Jager en Tolkien

In 753 na Chr. wordt de 16-jarige jonkvrouwe Elaine van Berlichem door haar ouders naar het klooster gestuurd. Ze raakt er bevriend met Pippijn, Ivar en de trol Toerio.
Wanneer de stichter van het klooster, Bonifacius, verdwenen lijkt te zijn in het gevaarlijke moerasgebied in het noorden waarover enge verhalen de ronde doen, roept Elaine haar vader te hulp. Met zijn ridders en soldaten trekt die het gebied in, maar ook van hen wordt niets meer vernomen.
Dan gaat Elaine met haar vrienden en haar trouwe paard op zoek naar haar vader. Ze beleven grote avonturen, die uiteindelijk leiden naar een geheimzinnig kasteel. Daar wacht een duistere, meedogenloze vrouw het meisje op...

Tweestrijd is het eerste deel van de serie WitchWorld-legenden.

Ton Theunis (1959) werkte zeventien jaar in allerlei functies voor het ministerie van Justitie en schreef thrillers gebaseerd op zijn ervaringen in de criminele wereld. Hij is algemeen directeur van WitchWorld, het themapark dat naar verwachting in 2019 zijn poorten zal openen rondom het Kasteel van Almere. Centraal daarin staan de avonturen van Elaine en haar vrienden. Theunis werkt nu aan De Verrader van Elmhudde, het vervolg op Tweestrijd.

ISBN 978-94-6297-048-9

Uitgeverij De Kring
WitchWorld
Genre
Young Adult , Kind & Jeugd
Serie
De Witchworld-legenden (1)
Aantal pagina’s
416
Uitgeverij
Uitgeverij De Kring
Laatste editie
30 september 2016
ISBN
9789462970489 , 9789462970496
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Door lezers

Scifi & Fantasy Club / Fantastisch Zwart
14 maart 2019 6 reacties
Scifi & Fantasy Club / Uncovered #2
01 oktober 2017 2 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Ilja Genreclub

Spannend en onverwacht fantasyverhaal!

door Ilja op 18-01-2017

Tweestrijd is het eerste deel van de serie ‘WitchWorld’ van auteur Ton Theunis. Naast auteur van deze serie is Theunis ook algemeen directeur van een nieuw themapark, dat de dezelfde naam als zijn serie draagt. De attracties in het park zullen gebaseerd zijn op de avonturen in Tweestrijd en haar vervolg.  

Elaine van Berlichem is zestien jaar als ze door haar ouders naar een nabij klooster wordt...


Lezersrecensies (5)

Als je houdt van fantasie, humor en avontuur dan mag dit boek niet aan je collectie ontbreken.

door: CosplayWijzer 1 like
Een jonkvrouw die haar vader en vrienden wil redden. Dit eerste deel van een reeks fantasieboeken is een waar avontuur om van te smullen. De kaft van het boek verkondigt dat het een aanrader is voor liefhebbers van Harry Potter, De Grijze Jager en Tolkien, en daar is geen woord van gelogen. Dit...

Terug in jaren

door: Robert Onck 1 like
Qua leeftijd val ik zo`n 39 jaar buiten de lezersdoelgroep maar mijn belevingswereld is waarschijnlijk blijven steken bij 15 of misschien zelfs 12 jaar ( mijn tweestrijd?). Boek is super. Het verborgen kloosterleven van Ecco, fantasiewereld van Tolkien en veel Theunis. Geweldig leuk boek. Aanrader.

Spannend avontuur

1 like
Het spannende avontuur van Elaine, Pippijn, Ivar en Toerio geven een leuk en fantasierijk beeld van een mysterieus Flevoland uit 753 n.Chr. inclusief de leuke trollen met hun eigen taal en cultuur. De karakters zijn goed uitgewerkt en gaan echt leven voor de lezer. Tweestrijd is een leuke en...

Goed boek met heerlijke sfeer

door: Klaasje45 1 like
Een mooie introductie voor een nieuwe fantasy-serie. Leuke personages en een spannend verhaal voor jong en oud. Ik kan nu al niet wachten op het volgende deel!

Spanning en fantasy

door: Marjolein Slats 1 like
Tweestrijd is een mooi verhaal vol spanning en fantasy. Tegen het einde zat ik op het puntje van mijn stoel om te lezen hoe het afliep. Het verhaal gaat over jonkvrouwe Elaine van Berlichem die de trol Toerio ontmoet en ondanks alle enge verhalen op avontuur gaat om haar vader te redden. Het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook