Uit de dossiers van commissaris Toorenaar

4

De Amsterdamse commissaris Gerard Toorenaar (1925-1994) is een van de beste en meest besproken politiemensen die Nederland ooit heeft gekend. Hij had het recherchewerk als geen ander in de vingers. Dit boek bevat, naast een korte biografie, persoonlijke reconstructies en analyses van de meest roemruchte en spannendste zaken die hij heeft onderzocht - zoals de Caransa-ontvoering -, de opmars van de heroïnesmokkel, internationaal terrorisme, zwendel en tientallen opzienbarende moordzaken. Tot slot bevat het onthullingen over de mysterieuze omstandigheden van de (zelf?)moord op Mathilde Willink uit zijn geheime, persoonlijke dossier, dat Toorenaar vlak voor zijn dood aan Peter R. de Vries overhandigde. 
Peter R. de Vries is Nederlands bekendste misdaadjournalist. Hij schreef honderden onthullende reportages en meerdere boeken, die allemaal bestsellers werden. Op tv heeft hij zich een vaste plaats verworven met zijn spraakmakende programma, dat steeds opnieuw criminele zaken aan de kaak stelt.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
15 oktober 2002
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026118814

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic